top of page
  • Writer's picturegestam

Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ:ΜΙΑ ΛΑΜΠΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΕ ΕΝΑ ΛΑΜΠΡΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΡΟΟΙΩΝΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟN


Η ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ στο ΕΜΠ την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου εξελίχθηκε στην απόλυτη επιτυχία! Ηταν μια λαμπρή γιορτή της Ερευνας και της Κοινωνίας!


Θερμά συγχαρητήρια στον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Καθηγητή Ιωάννη Γκόλια και στις λοιπές Πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ καθώς και στις Πρυτανικές αρχές και στις Πανεπιστημιακές Κοινότητες όλων των Πανεπιστημίων της Αττικής που συμμετείχαν με τις ερευνητικές τους ομάδες σε αυτή τη γιορτή!


Ιδιαίτερα συγχαρητήρια απευθύνω στην Καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου που είχε τη λαμπρή ιδέα και τη γενική ευθύνη της διοργάνωσης! Σαν Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, θερμά συγχαρητήρια απευθύνω στον Κοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) του ΕΜΠ Καθηγητή Νεκτάριο Κοζύρη που είχε την ευθύνη για την ιδιαίτατα επιτυχημένη εκπροσώπηση της ΣΗΜΜΥ στην εκδήλωση! Πολλές ευχαριστίες οφείλω στο Διευθυντή του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του ΕΜΠ (ΕΠΙΣΕΥ) Καθηγητή Γιάννη Βασιλείου για το διαρκή αγώνα του να διατηρείται το Ινστιτούτο πρωτοπόρο στον ευρωπαϊκό και στο διεθνή χώρο!


Ενα στεντόρειο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» οφείλω στον Καθηγητή Νίκο Ουζούνογλου που «φύτεψε» τη Βιοϊατρική Τεχνολογία στη ΣΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου και που πολέμησε με όραμα και απαράμιλλη αποφασιστικότητα για τη στήριξη και τη διαρκή ενθάρρυνση της Ομάδας για την In Silico Oγκολογία και την In Silico Iατρική του ΕΠΙΣΕΥ της ΣΗΜΜΥ-ΕΜΠ! Του είμαστε όλοι ευγνώμονες!


Ευχαριστώ από καρδιάς όλες τις συνεργάτιδες και όλους τους συνεργάτες μου, ερευνήτριες και ερευνητές, για τη σκληρή, απαιτητική αλλά και εντυπωσιακά καρποφόρα επιστημονική και τεχνολογική δουλειά τους!


Ενα μεγάλο μπράβο ανήκει στις κυρίες Αντωνία Λαμπροπούλου και Κατερίνα Κριθινάκη των Σχολών Χημικών Μηχανικών και ΣΗΜΜΥ αντίστοιχα για την υποδειγματική πρακτική υλοποίηση μιας τόσο απαιτητικής εκδήλωσης!


Ενα εγκάρδιο «ευχαριστώ» απευθύνω σε όλους τους επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά κυρίως με τη ζωντανή συμμετοχή τους την εκδήλωση. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω στους πολυπληθείς επισκέπτες του χώρου παρουσίασης του έργου και των επιτευγμάτων της Ερευνητικής Ομάδας για την In Silico Ογκολογία και την In Silico Ιατρική! Η αλληλεπίδρασή μας υπήρξε πηγή έμπνευσης, ενθάρρυνσης και δύναμης για τη συνέχιση των ερευνητικών μας προσπαθειών! Πόσω μάλλον όταν μας επισκέφθηκαν και άνθρωποι που οι ίδιοι ή δικοί τους άνθρωποι αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας στη λύση των οποίων προσπαθούμε με τις ερευνητικές μας δραστηριότητες να συμβάλουμε! Τους είμαστε ευγνώμονες για την επίσκεψή τους και τους διαβεβαιώνουμε πως δεν πολεμάμε για να ηττηθούμε, αλλά για να νικήσουμε!


Και βέβαια ποιά ευκαιρία θα μπορούσε να είναι καλύτερη από τη ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ για τη συνάντηση μηχανικών και άλλων θετικών επιστημόνων με γιατρούς και άλλους επιστήμονες υγείας ώστε να συζητήσουμε πρόσωπο προς πρόσωπο κατά πλάτος και κατά βάθος τη διαμόρφωση ισχυρών συμμαχιών με στόχο την αποτελεσματικότερη συμβολή μας στην επίτευξη ΛΙΓΟΤΕΡΟΥ ΠΟΝΟΥ και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗΣ ΖΩΗΣ; Και αυτό πραγματικά κάναμε! Μια αίσθηση της νωπογραφίας «Η Σχολή των Αθηνών» του Ραφαήλ αιωρείτο στην αίθουσα Δ της εκδήλωσης στο κτίριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, όταν φοιτητές της Ιατρικής, της Φαρμακευτικής και άλλων επιστημών υγείας καθώς και φοιτητές Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Μηχανικοί Υπολογιστών και Μηχανικοί άλλων σχολών σχημάτιζαν ένα «πηγαδάκι» και διετύπωναν ελεύθερα τα ερωτήματά τους, τις σκέψεις τους, τις ιδέες τους και τους προβληματισμούς τους από διαφορετικές οπτικές γωνίες, έχοντας όμως όλοι ένα κοινό, σαφή και μοναδικό στόχο: «πώς ΜΑΖΙ να προσπαθήσουμε για μια - έστω και μικρή - συμβολή μας στην επίτευξη ΛΙΓΟΤΕΡΟΥ ΠΟΝΟΥ και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗΣ ΖΩΗΣ!». Και η αρχή έγινε και αυτή είναι ήδη το ήμισυ του παντός! Συμφωνήσαμε λοιπόν να συνεχίσουμε! Και ήδη συνεχίζουμε!


Τέλος, δεν θα μπορούσα να κρύψω τη συγκίνησή μου από το επιστημονικό πάθος και την ερευνητική δίψα των παιδιών του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου που επισκέφθηκαν το χώρο της Ομάδας μας! Ηταν καταπληκτικά! Είναι τελικά αυτά και τα συνομήλικά τους παιδιά στα οποία μπορεί να εμπιστευθεί με σιγουριά μακροπρόθεσμα το μέλλον της η Πατρίδα μας! Γιατί αυτά αποτελούν την ομάδα των παιδιών στον Πυρρίχιο χορό των Σπαρτιατών που με Λακεδαιμόνιο φρόνημα τραγουδούν και σήμερα: ΑΜΜΕΣ ΔΕ Γ' ΕΣΣΟΜΕΘΑ ΠΟΛΛΩ ΚΑΡΡΟΝΕΣ (ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΑΣ)!


Γιώργος Σ. Σταματάκος Επισκέπτης Καθηγητής, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) Διευθυντής Ερευνών, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών ΕΜΠ Διευθυντής της Ερευνητικής Ομάδας για την In Silico Oγκολογία και την In Silico Ιατρική

bottom of page